Vragen? Neem contact met ons op:

*niet verwijderen*

Top 5 herfstbloeiers voor balkon en terras

Top 5 herfstbloeiers voor balkon en terras

De herfst is duidelijk ingetreden. Bomen verliezen hun blad, de wind voelt guur en het is steeds vroeger donker. Tijd om balkon en terras op te fleuren! Er zijn in ons tuincentrum in Breezand volop kleurrijke najaarsbloeiers in pot verkrijgbaar waar je nog maanden lang van kunt genieten.

  1. Bolchrysant

Een van de bekendste en meest populaire herfstbloeiers. Ze bloeien lang en rijk, in alle mogelijke kleuren, van wit of geel tot lila of baksteenrood. Er zijn ook potten verkrijgbaar met daarin twee of drie planten met verschillende kleuren. Ze vragen alleen af en toe wat water, want doordat ze zoveel blaadjes en bloemen hebben druipt regenwater grotendeels van de plant langs de pot. Verwijder uitgebloeide bloemen en ze bloeien nóg langer door. Het is ook een leuke plant om cadeau te geven, want de bolchrysant staat in China en Japan symbool voor een lang leven.

  1. Bosviooltje (Viola cornuta)

De kleine bloemetjes van het bosviooltje zijn er in ontelbaar veel kleuren, van wit tot (bijna) zwart en van rood tot knalgeel. Ze doen het prima in pot, maar je kunt ze eventueel ook in de tuin uitplanten. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloempjes en ze bloeien maandenlang vrolijk verder.

3.  Herfstcyclamen (Cyclamen hederifolium)

Deze sierlijke cyclaam wordt ook wel het Alpenviooltje genoemd. Het is een knolletje dat elegante roze bloempjes krijgt, maximaal 15 cm hoog wordt en groen met grijs gemarmerd blad heeft. Herfstcyclamen houden van een schaduwrijke plek.

 4. Heide

Er zijn winterharde soorten (Erica darleyensis), maar ook éénjarige soorten. De traditionele heide is roze of paars, maar tegenwoordig heb je keuze uit veel meer kleuren. De eenjarige dopheide (Erica gracilis) is een echte herfstbloeier en bloeit paarsroze. Heide houdt van zure grond, dus sla meteen een zak speciale potgrond in.

5. Lampenpoetsersgras (Pennisetum)

Een siergras dat de laatste jaren weer heel populair is. In de herfst heeft de lampenpoetser sierlijke bloeiaren en verkleurt het fraai groengeel. Het siergras wordt circa 80 centimeter hoog, dus zet hem in een grote bak, op een zonnige plek. Prachtig wuivend in het strijklicht van de laagstaande zon en straks in de winter met een laagje rijp erop.

Maak je terras of balkon nog fleuriger met stevige windlichten of lantaarns met een grote kaars erin, een schaal kastanjes, pompoenen en sierkalebassen of hang een kleurige tuinposter op. Kijk meteen ook bij ons ruime assortiment voorjaarsbollen.