Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rode esdoorn, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Houdt van een vochthoudende, doorlatende bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast is er een voorkeur voor grond met een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6.0 - 7.5). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte gedurende een korte periode, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Acer rubrum? De Acer rubrum is ook wel bekend als Rode esdoorn. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2000 centimeter. De Rode esdoorn is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Acer rubrum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Rode esdoorn niet!

  • Nederlandse naam: Rode esdoorn Wetenschappelijke naam: Acer rubrum Type plant: Boom
  • Geslacht: Acer Familie: Aceraceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon
  • Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 2000
  • Giftig: Nee