Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse berberis, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 75 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Dwergstruik, ook als bodembedekker te gebruiken. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Berberis thunbergii 'Green Carpet'? De Berberis thunbergii 'Green Carpet' is ook wel bekend als Japanse berberis. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 75 centimeter. De Japanse berberis is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Berberis thunbergii 'Green Carpet'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse berberis niet!

  • Nederlandse naam: Japanse berberis Wetenschappelijke naam: Berberis thunbergii 'Green Carpet' Type plant: Heester
  • Geslacht: Berberis Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 75 Giftig: Nee