Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Camelia, familie van de Theaceae. De bloemkleur is rood roze en de bloeitijd is van ca. februari tot en met april. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 180 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele open plaats.
Uitsluitend voor liefhebbers van alpine planten, want ze hebben vaak extra zorg nodig, vooral in de winter. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandhoudende bodem, bestaand uit humusrijk zand of een mengsel van zand en klei/leem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Op een goed te verzorgen standplaats ook in de lage landen te houden. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Camellia japonica 'Kramer's Supreme'? De Camellia japonica 'Kramer's Supreme' is ook wel bekend als Camelia. Deze Theaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 180 centimeter. De Camelia is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Camellia japonica 'Kramer's Supreme'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Camelia niet!

  • Nederlandse naam: Camelia Wetenschappelijke naam: Camellia japonica 'Kramer's Supreme' Type plant: Heester
  • Geslacht: Camellia Familie: Theaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Februari, Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 180 Giftig: Nee