Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Monnikskap, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is violetblauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Aconitum 'Bressingham Spire'? De Aconitum 'Bressingham Spire' is ook wel bekend als Monnikskap. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Monnikskap is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aconitum 'Bressingham Spire'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Monnikskap niet!

  • Nederlandse naam: Monnikskap Wetenschappelijke naam: Aconitum 'Bressingham Spire' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aconitum Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee