Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bieslook, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Dit bol- cq. knolgewas wenst een vochthoudende bodem, maar verdraagt vrij droge grond prima. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Allium schoenoprasum? De Allium schoenoprasum is ook wel bekend als Bieslook. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Bieslook is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Allium schoenoprasum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bieslook niet!

  • Nederlandse naam: Bieslook Wetenschappelijke naam: Allium schoenoprasum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Allium Familie: Liliaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee