Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Absintalsem, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 100 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Artemisia absinthium? De Artemisia absinthium is ook wel bekend als Absintalsem. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Absintalsem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Artemisia absinthium? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Absintalsem niet!

  • Nederlandse naam: Absintalsem Wetenschappelijke naam: Artemisia absinthium Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Artemisia Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee