Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Nieuwnederlandse aster, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is donkerrood en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Aster novi-belgii 'Royal Ruby'? De Aster novi-belgii 'Royal Ruby' is ook wel bekend als Nieuwnederlandse aster. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 90 centimeter. De Nieuwnederlandse aster is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aster novi-belgii 'Royal Ruby'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Nieuwnederlandse aster niet!

  • Nederlandse naam: Nieuwnederlandse aster Wetenschappelijke naam: Aster novi-belgii 'Royal Ruby' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aster Familie: Asteraceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee