Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gewoon barbarakruid, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn geelbont en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Barbarea vulgaris 'Variegata'? De Barbarea vulgaris 'Variegata' is ook wel bekend als Gewoon barbarakruid. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Gewoon barbarakruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Barbarea vulgaris 'Variegata'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gewoon barbarakruid niet!

  • Nederlandse naam: Gewoon barbarakruid Wetenschappelijke naam: Barbarea vulgaris 'Variegata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Barbarea Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Geel, Gemengd Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee