Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Duinriet, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 35 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Calamagrostis epigejos? De Calamagrostis epigejos is ook wel bekend als Duinriet. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Duinriet is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Calamagrostis epigejos? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Duinriet niet!

  • Nederlandse naam: Duinriet Wetenschappelijke naam: Calamagrostis epigejos Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Calamagrostis Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee