Leeg

*niet verwijderen*

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Karpatenklokje, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is blauwpaars en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Campanula carpatica 'Blue Wonder'? De Campanula carpatica 'Blue Wonder' is ook wel bekend als Karpatenklokje. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Karpatenklokje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Campanula carpatica 'Blue Wonder'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Karpatenklokje niet!

  • Nederlandse naam: Karpatenklokje Wetenschappelijke naam: Campanula carpatica 'Blue Wonder' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Campanula Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee