Vragen? Neem contact met ons op:

*niet verwijderen*

Kerstster: Woonplant van de maand december

Kerstster: Woonplant van de maand december

Wat aan de kerstster het eerste opvalt, zijn de prachtig gekleurde bladeren. Die worden vaak aangezien voor de bloemen, maar staan als schutbladeren in een stervorm om de daadwerkelijke bloemen, die klein en geel in het hartje staan. Bekend is de klassieke rode Kerstster, maar trending voor december 2019 zijn moderne pastelkleuren zoals zalm, roze, lemon en abrikoos. Het is een instant sfeerbrenger voor de feestdagen én daarna, want deze winterbloeier biedt meteen een kleurrijk begin van 2020.

Herkomst

Kerstster (de botanische naam is Euphorbia pulcherrima, maar de plant is ook bekend als Poinsettia) komt uit Mexico en Midden-Amerika waar hij groeit als kruidachtige struik die wel 4 meter hoog kan worden. De plant bloeit buiten van november tot februari en in de zomer is de struik kaal. De plant werd door de Azteken als heilig beschouwd, ze noemden hem Cuitla-xochitl.

Kerstster

Kerstster is een ‘korte dag plant’ waarvan het stervormige scherm kleurt wanneer de dagen korter worden, wat mooi samenvalt met de kerstperiode op het noordelijk halfrond. Het assortiment wordt steeds groter en kerstster wordt aangeboden van mini en stamplant tot hangplant en struikvorm. De hoofdkleuren zijn rood en wit, sterk in opkomst zijn nieuwe kleuren als lila, zalm, crème en tweekleurige kerststerren. De schermen worden ook vaker versierd met glitter, verfstof of andere decoratieve behandelingen. Door de aansprekende schutbladeren geeft de plant ongekende sfeerverhogende mogelijkheden voor de feestdagen.

Verzorgingstips

  • Kerstster staat graag licht, zonder felle zon.
  • De kluit mag altijd licht vochtig zijn.
  • De plant kan niet tegen tocht of heel warme plekken, zoals boven de verwarming of pal naast een knapperend haardvuur.
  • Elke twee weken wat plantenvoeding wordt gewaardeerd.
  • Wordt het blad van je Kerstster geel en valt het af? Zet de plant dan op een koelere en lichtere plaats en verhoog de luchtvochtigheid, daar knapt hij van op.